Extra bestelling

De zogenaamde ‘droogwaren’ die in bulk besteld moeten worden via de webshop van Local Food Works, kan je ook in de lijst voor ‘Extra bestellingen’ plaatsen. Dit is een online Excellijst waar je jouw product in kan zetten, met een link naar het product in onze Local Food Works webshop. In de vakken A1-A7 van de Excellijst vind je een toelichting hoe je de velden kan invullen.

Het is handig om dit uiterlijk op maandag te doen, dan kunnen de andere leden tot en met dinsdag 24:00 uur bekijken of ze mee willen doen met het door jou voorgestelde product.

In de lijst kan je aangeven hoeveel van dat product je zou willen bestellen (kolom achter je naam), maar ook of je eventueel meer of minder zou willen om het benodigde aantal voor de bestelling vol te krijgen (2e kolom). Als je dus zeker wilt weten dat het door jouw voorgestelde product besteld gaat worden dan vul je in de kolom Me(er)/Mi(nder) het aantal in dat nodig is om het totale aantal van de ‘bulk’ vol te krijgen.

Een product wat niet wordt besteld omdat er niet voldoende animo voor is blijft op de lijst staan. Wanneer je het product dan niet meer wilt bestellen moet je zelf je bestelling van de lijst af halen.

Op woensdagochtend beslist de ‘groothandelbesteller’ van onze Buurtmarkt namens ons allen welke extra bulkproducten gezamenlijk worden ingekocht. Die kan je dan op de donderdag ophalen samen met je eigen boodschappen die je via Local Food Works hebt besteld. Deze producten reken je op donderdag direct apart af door middel van een qr-code waarin je het bedrag zelf kunt invullen. Deze qr-code is te vinden op de koelkast in de marktruimte.

 • Let goed op dat je niet per ongeluk de regel van iemand anders invult
 • Let goed op dat je de juiste prijzen invult wanneer je een artikel toevoegt
 • Om in de excel lijst te kunnen werken moet je eerst op ‘Werkmap bewerken’ klikken
 • Je hoeft de lijst niet op te slaan of te delen, dit gebeurt automatisch
 • Betalen doe je op donderdag wanneer je het product ophaalt
 • Scan de qr-code en vul zelf het te betalen bedrag in
 • Onderstaande qr-code vind je ook op koelkast in de marktruimte

Zo voer je zelf een product in de extra bestellingen lijst

De notities in de excel sheet worden hieronder nog eens herhaald en uitgelegd.

Product:
Vul hier de naam van het product en de totaalprijs in, incl. BTW.

MBE aantal:
Hier staat de minimale bestelhoeveelheid van het product. Bijv. van de kaas moet je minimaal 4 kg afnemen.

Link:
Zo plaats je een link: (Help, helaas werkt dit nog niet goed)

 1. Kopieer de link van je gewenste product in de browserbalk in Local Food Works (op URL gaan staan, klik op rechter muisknop, selecteer kopiëren)
 2. Klik met je rechter muisknop in het vakje ‘link’ in deze lijst en kies ‘link invoegen’.
 3. Kies het blauw omrande vlak en klik op je rechter muisknop
 4. Kies plakken en daarna Toepassen

Aanvrager:
Wanneer jij een deel-product wilt aanbrengen vul je hier je naam in. Indien je zeker wilt zijn dat Syl en Salighyd het product bestelt kan je bij Meer/Minder het ontbrekende aantal invullen om de minimale besteleenheid te halen. Zelfs wanneer niemand anders belangstelling heeft.

Prijs kg-stuk incl. BTW:
Vul hier de prijs per kg of per stuk in. Deze prijs komt overeen met het aantal wat je in de cel hierboven hebt ingevoerd.

Minder/Meer:
In de kolom Mi/Me kan je invullen of je eventueel meer of minder van het product wil. Dan kan dit gebruikt worden om het juiste totaal te krijgen zodat we kunnen bestellen.