Dahl met Linzen en Passata
Ingrediënten (voor 2 á 3 personen)
1 aubergine
keukenzout
olijfolie
3 cm gember, geraspt
2 chilipepers, in ringetjes
4 tenen knoflook, geperst
2 uien, gesnipperd
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
1 tl kerriepoeder
70 gr tomatenpuree
400 ml passata of tomaten polpa
400 ml kokosmelk
50 gr rode linzen
200 ml water
3 naanbroden
klontje boter
crispy chili olie
koriander, ter garnering
peper en zout, naar smaak
1 Snijd de aubergine in blokjes en bestrooi met keukenzout. Zet opzij.
2 Verwarm een braadpan een scheutje olijfolie en voeg hier de ui aan toe. Fruit de ui een minuut of 6 aan zodat deze glazig wordt.
3 Voeg de chilipeper, gember en knoflook toe en roer door.
4 Voeg vervolgens komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, kerriepoeder, zout, peper en tomatenpuree toe en roer door.
5 Schenk vervolgens de tomaten polpa en kokosmelk in de pan. Roer door zodat het een egale massa wordt.
6 Voeg als laatst de linzen en het water toe en laat de dahl 20 minuten op zacht vuur pruttelen. Roer regelmatig goed door.
7 Knijp de aubergine uit. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een royale scheut olie en bak hier de aubergine in goudbruin. Breng op smaak met zout en peper en voeg toe aan de dahl.
8 Verwarm in de pan waar de aubergine in zat een klont boter en bak de naan aan beide kanten goudbruin.
9 Druppel eventueel wat crispy chili olie over de naan heen en snijd in stukken. Serveer de dahl met naan en koriander. Ook lekker met rijst of couscous en salade.