Kerrie zuurkool

Ingrediënten

Voor de kerriezuurkool
500 gr zuurkool
1 el boter
1 el kerriepoeder
1/2 el gember poeder
zout
1 rookworst
100 gr gesneden katenspek

Voor de aardappelmousseline
600 gr kruimige aardappels
2 el boter
100 ml crème fraîche
100 ml melk
1 mespuntnootmuskaat

Voor de gekarameliseerde zilveruitjes
1 potzilveruitjes
3 el suiker

Instructies

  1. Begin met het maken van de kerriezuurkool.
    Doe de boter in de pan en voeg de kerrie en gemberpoeder toe. Bak dit even goed aan en voeg dan de zuurkool toe. Laat het 15 minuten zachtjes stoven.
  2. Schil en kook de aardappels. Kook de rookworst met de aardappelen mee. Als de aardappelen gaar zijn haal je de rookworst uit de pan en laat wat afkoelen. Stoom de aardappelen droog en stamp ze. Voeg de boter, crème fraîche, nootmuskaat en de melk toe en roer tot een gladde aardappelmousseline.  
  3. Doe de zilveruitjes met sap en al in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng het aan de kook en wacht tot de uitjes gaan karamelliseren. (niet te zacht vuurtje want het duurt lang;) Haal ze van het vuur af.
  4. Doe de kerriezuurkool in een ovenschaal. Leg hier de gekarameliseerde uitjes op. Daar gaat de aardappelmousseline overheen. Duw in de mousseline de plakjes rookworst. Snijd de katenspek in kleine reepjes en strooi over de schotel. Doe dit 20 minuten in de oven op 180 graden.

    Lekkerrrrrrrrr!