Kiwi Cheesecake
INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT
- 100 gram volkoren koekjes
- 50 gram gesmolten boter
- 2 eetlepel citroensap
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne suiker
- 0,75 dl slagroom
- 5 kiwi’s
- 1 eetlepel maïzena
BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT
Een kiwi cheesecake maak je zo:
Neem een springvorm van 16 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet in de koelkast tot de vulling klaar is.
Schil voor het laagje op de kiwi cheesecake 4 kiwi’s en snij deze in stukken, doe in een pannetje met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water. Kook de kiwi tot je deze met een spatel uit elkaar kunt drukken. Los de maïzena op in een kopje met een bodempje water. Voeg dit al roerende bij de kiwi tot deze dik lopend is, ongeveer yoghurt dikte. Proef en breng eventueel op smaak met een beetje suiker, dit kan per keer nogal verschillen. Zet opzij.
Klop in een kommetje de slagroom lobbig. Klop in een ander kommetje de roomkaas met 1 eetlepel citroensap en de suiker los. Schep er de slagroom doorheen. Verdeel het over de bodem met koekjes en strijk de bovenkant mooi glad af. Verdeel er nu het lauwe lobbige kiwi mengsel overheen en zet dit minimaal 3 uur koud weg tot de kiwi cheesecake stevig aanvoelt.
Snij de zijkanten met een scherp mesje los en haal de rand van de springvorm. Verplaats het taartje naar een bord en decoreer naar wens met nog meer kiwi. Snij de kiwi cheesecake met een scherp en heet mes in 6 of 8 mooie puntjes.
Tafel lekker !!