Lekkere Sipelsop

Lekkere Sipelsop

Uien:  kilo of 2
Prei : 1 of 2 stuks
Bouillon blokjes: 2 stuks, groente
Laurier blaadjes: stuk of 5
Boter: flink stuk, ongezouten
Wijn: flink glas, droge witte

Bak de uien (in grove stukken) aan, in de boter, stukken prei erbij (dat rijmt), laten pruttelen tot het vocht bijna is verdampt, wijn erbij en pruttelen enz. Dan gekookt water toevoegen (tot je het genoeg vindt), bouillon blokjes en laurier blaadjes erbij, half uurtje koken op zacht, af en toe roeren (heb je ook wat te doen ).

Pak de staafmixer en leef je uit ( maar eerst de laurier blaadjes eruit vissen!) Eventueel nog met wat peper, thijm en sojasaus op smaak maken en dan: lekker ite! (beetje geraspte kaas erop is ook lekker)

Veel succes
groetjes:
Martje