Pasta met Palmkool

INGREDIËNTEN  

  • 400 gram palmkool
  • 300 gram (volkoren) pasta, bijv. penne
  • 200 gram biologische spekjes
  • 200 ml slagroom
  • 4 takjes cherry trostomaatjes
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Pijnboompitten

INSTRUCTIES 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de takjes cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ook met wat zout en peper.
  • Bak de spekjes krokant uit.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Plaats de tomaatjes in de oven en pof ze in ongeveer 20 minuten totdat ze een beetje zijn opengebarsten.
  • Was de palmkool.
  • Snijd de nerven uit de bladeren en snijd vervolgens de bladeren en de nerven apart in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de wok op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
  • Voeg de knoflook, peper, ui en palmkool nerven toe wanneer de olie op temperatuur is.
  • Bak ongeveer 5 a 10 minuten en roer regelmatig.
  • Voeg de slagroom toe.
  • Voeg na 2 minuten ook de palmkool bladeren toe.
  • Laat 5 minuten mee bakken.
  • Voeg de pasta en de spekjes toe en roer goed door elkaar.
  • Breng indien nodig nog op smaak met zout.
  • Garneer de pasta met palmkool met de pijnboompitten en tomaatjes.