INGREDIËNTEN
- 400 gram palmkool
- 300 gram (volkoren) pasta, bijv. penne
- 200 gram biologische spekjes
- 200 ml slagroom
- 4 takjes cherry trostomaatjes
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- Pijnboompitten
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de takjes cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bestrooi ook met wat zout en peper.
- Bak de spekjes krokant uit.
- Rooster de pijnboompitten.
- Plaats de tomaatjes in de oven en pof ze in ongeveer 20 minuten totdat ze een beetje zijn opengebarsten.
- Was de palmkool.
- Snijd de nerven uit de bladeren en snijd vervolgens de bladeren en de nerven apart in grove stukken.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de wok op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
- Voeg de knoflook, peper, ui en palmkool nerven toe wanneer de olie op temperatuur is.
- Bak ongeveer 5 a 10 minuten en roer regelmatig.
- Voeg de slagroom toe.
- Voeg na 2 minuten ook de palmkool bladeren toe.
- Laat 5 minuten mee bakken.
- Voeg de pasta en de spekjes toe en roer goed door elkaar.
- Breng indien nodig nog op smaak met zout.
- Garneer de pasta met palmkool met de pijnboompitten en tomaatjes.