Pompoenlasagne met geitenkaas
Dit is écht een aanrader!
Ingrediënten
- een flespompoen, ca. 1,5 kg
- 500 gr mager rundergehakt
- 400 gr tomatenblokjes
- klein blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- 125 gr crème fraîche
- 120 gr zachte geitenkaas
- snuf peper
- snuf zout
Hoe maak je pompoenlasagne?
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snipper de ui en de knoflook fijn
- Verwarm de braadpan met olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe samen met peper, zout en de Italiaanse kruiden
- Was de pompoen en snijd hem in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt hier een mandoline voor gebruiken, hiermee maak je eenvoudig dunne plakken. Je hoeft de pompoen niet te schillen
- Verdeel de plakken pompoen over de ovenschaal. Hierover heen doe je een laagje saus en sluit weer af met de pompoen. Herhaal dit tot dat je saus op is
- Smelt de crème fraîche en geitenkaas in een pannetje en verdeel dit over de ovenschaal en strijk dit glad
- Bak de pompoenlasagne in 40 minuten goudbruin in de oven, eet smakelijk!