Lasagne met spinazie
Lasagne met geroosterde paprikasaus en spinazie
Recept van Hilicious (uit de Leeuwarder Courant) met wat kleine toevoegingen van Anna.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 300 g rundergehakt (Natuurslagerij Bijlsma)
- 600 g verse spinazie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper (vers of gedroogd)
- 15 g basilicum
- Pot gegrilde paprika (450 gr – TerraSana).
- Potje tomatenpuree (200 gr De Nieuwe Band)
- Blik tomaten (400 g)
- 40 g zongedroogde tomaten
- 150 g lasagnebladen, volkoren, vers of Gele Linzen Lasagne
- 100 g Parmezaanse kaas
- Olie, peper en zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de uien fijn. Verhit hierna wat olie in een koekenpan en bak de ui zacht. Zodra de ui zacht is, doe je het gehakt erbij en bak je het gehakt mooi bruin.
Pureer ondertussen gegrilde paprika (uitgelekt), tomaten uit blik, basilicum, zongedroogde tomaten en twee gepelde teentjes knoflook met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Doe de gladde saus bij het gebakken gehakt. Voeg de tomatenpuree en de peper en beetje bij beetje de spinazie toe.
Proef en breng het geheel eventueel extra op smaak met zout en peper.
Zodra alle spinazie is geslonken kun je de lasagne opbouwen. Begin met een laagje saus, daarna een laag lasagnebladen en eindig met een klein laagje saus en de Parmezaanse kaas.
Zet de lasagne ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!