Pastinaaksoep
HEERLIJK VERWARMENDE PASTINAAKSOEP
Ingrediënten:
500 gram pastinaak (4 stuks)
1 prei
2 teentjes knoflook
stukje gember, ongeveer 4-5 cm
800 ml groentebouillon
200 ml amandelmelk
1/4 tl kardemom
1/4 tl komijn
1/4 tl cayennepeper
2 el roomboter
handje amandelsnippers
paar el Griekse yoghurt
(kan uiteraard ook met andere melk….. en is ook lekker met geroosterde pompoenpitten in plaats van amandelsnippers)
Bereiding:
Snijd het bovenste deel van de prei en doe dit weg, je gebruikt het witte en lichtgroene deel. Snijd de rest in dunne ringen, doe het in een vergiet en was het kort onder stromend water (in verband met het behoud van de vitamines). Laat goed uitlekken.
Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en bak in kleine stukjes.
Verwarm de roomboter in een pan met dikke bodem en fruit hierin op zacht vuur de prei, knoflook en gember ongeveer 10 minuten
Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
Voeg de komijn, kardemom en de cayennepeper toe aan het preimengsel en fruit het even mee.
Voeg dan de pastinaak toe en schep het geheel goed om zodat de specerijen goed vermengd zijn.
Schenk de groentebouillon erbij en kook de pastinaak in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en warm het geheel nog even goed door. (liever niet meer laten koken).
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan goudbruin.
Breng de soep op smaak met eventueel wat zout en peper.
Schep in kommen en garneer met een flinke lepel Griekse yoghurt en een lepel geroosterde amandelsnippers.