Rogge Ontbijtkoek

250gr roggemeel (Natuurlijk die van de Froubuurtster Molen 😉 )
200 – 250gr gedroogde abrikozen en dadels (ik doe meestal ¾ abrikozen)
1 eetlepel kokosolie (of evt. boter)
1 ei
4 dikke theelepels speculaaskruiden
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kardemon, gemalen (of 6 zaden)
1 dessertlepel zuiveringszout
Noten of pitten voor garnering (Ook lekker is gehakte gemengde noten even in een pannetje met wat boter en honing)
Extra: gekookte zoete aardappel, pompoen of een banaan, scheut citroensap, een eetlepel kokosmeel of inuline (voor de broodnodige vezeltjes)

(Electrische) Oven voorverwarmen op 150 graden
Abrikozen en dadels in ongeveer een kwart liter water op het vuur ongeveer 10 minuten laten wellen, met de kokosolie, daarna pureren
Ale ingrediënten mixen
Voeg meer water of nog een ei toe om een mooie substantie te krijgen
In een cakevorm (met bakpapier, Tip van Flip: als je bakpapier licht vochtig maakt en helemaal verfrommelt blijft het beter in de bakvorm zitten )
Garneren
Ongeveer een uur in de oven
Op één zijde laten afkoelen
Lekker met een dikke lik echte boter 😉