Knolselderij-knoflooksoep

Aanrader van Henk Braaksma

Voor 2 personen, bereidingstijd meer dan 30 minuten
Ook geschikt als maaltijdsoep

Ingrediënten

  • ½ bol knoflook
  • 600 gram knolselderij
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gram kipfilet
  • 400 ml water
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • blaadjes van de knolselderij of wat bladselderij
  • peper
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
  2. Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel erop in 20 minuten gaar.
  3. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
  4. Pel de ui en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, het water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
  7. Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
  8. Neem de kipfilet uit de pan.
  9. Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
  10. Pureer de soep met een staafmixer.
  11. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
  12. Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
  13. Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat peper over.
  14. Serveer er brood bij.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.

Recept van voedingscentrum.nl