Knolselderij-knoflooksoep
Voor 2 personen, bereidingstijd meer dan 30 minuten
Ook geschikt als maaltijdsoep
Ingrediënten
- ½ bol knoflook
- 600 gram knolselderij
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olie
- 125 gram kipfilet
- 400 ml water
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 100 ml halfvolle melk
- blaadjes van de knolselderij of wat bladselderij
- peper
- 6 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de teentjes knoflook los, maar pel ze niet.
- Pof de knoflook in een kleine droge koekenpan met een deksel erop in 20 minuten gaar.
- Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de knolselderij toe met de kipfilet, het water en het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook.
- Kook de knolselderij in 20 minuten gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan.
- Druk de gare knoflook uit de velletjes en roer ze door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met wat melk.
- Snijd de kipfilet in blokjes en roer ze door de soep.
- Was de blaadjes selderij, knip ze klein en strooi ze over de soep. Maal er wat peper over.
- Serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Recept van voedingscentrum.nl